آشنایی با گروه صنعتی گلرنگ

گروه صنعتی گلرنگ در سال ۱۳۸۲به ریاست هیئت‌مدیره استاد حاج محمد کريم فضلی و مدیرعاملی دکتر مهدی فضلی تأسیس شد. ریشه شکل‌گیری این گروه به سال ۱۳۵۱و تأسیس شرکت تولیدی ـ شیمیایی پاکشو توسط استاد حاج محمد کریم فضلی بر می‌گردد. محصولات اولیه شرکت پاکشو با برند گلرنگ روانه بازار شدند ولی به تدریج محصولات متنوع با برندهای مختلف به سبد محصولات گروه اضافه شد
گروه صنعتی گلرنگ با تکيه بر سرمایه انسانی باانگيزه و نوآور ارايه محصولات و خدمات با کيفيت و ارزش برتر، بهبود زندگی مشتريان و مصرف‌کنندگان ملی و بين‌المللی، رشد پايدار، رهبری بازار و برخورداری از برندهای قابل اعتماد را با محوریت قرار دادن ارزش‌های اخلاقی و مسئوليت‌های اجتماعی مأموریت خود قرار داده است
در حال حاضر، گروه صنعتی گلرنگ علاوه بر فعالیت گسترده در سطح کشور حضور فعال در عرصه‌های بین‌المللی را با جدیت دنبال می‌کند. این گروه شركت‌های متنوعی را در بیش از ۱۰حوزه‌ی کسب‌و‌کار از جمله حوزه‌های بهداشت، سلولزی، دارو، غذا، پخش، ساختمان، بسته‌بندی، ماشین‌سازی، بازرگانی و مالی شامل می‌شود.
گروه صنعتی گلرنگ ورود به جمع ۵۰۰شرکت برتر جهان و تبدیل شدن به یک مجموعه‌ی انسانی ۱۰۰هزار نفره در سال ۱۴۰۱هجری شمسی را به عنوان چشم‌انداز خود تعریف نموده است.

درباره بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ
 
استاد حاج محمد کریم فضلی، بنیان‌گذار گروه صنعتی گلرنگ و کارآفرين برتر کشور، متولد هفتم اردیبهشت‌ماه ۱۳۱۱ هجری شمسی در شهر تويسرکان (استان همدان) هستند و نخستين فعاليت اقتصادی خود را در حين تحصيل، نزد پدرشان که از بازرگانان خوش‌نام و اهل فضل منطقه محسوب می‌شدند، آغاز نمودند.
ایشان در سن حدود ۲۰ سالگی ازدواج‌کرده و با پذيرفتن مسئولیت تشکيل خانواده، برای جستجوی شرايط مطلوب‌تر و شناخت بيشتر از وضعيت شهرهای مختلف هم‌جوار، به ديگر شهرستان‌های استان همدان سفر می‌کنند و در شرايط کاری مختلف تجربه‌های مؤثری به دست می‌آورند. در اين راستا ايشان راهی تهران می‌شوند تا در محيط بزرگ پايتخت، تجربه‌های بيشتری به دست بياورند. در ابتدای سکونت در تهران، مشکلات از هر سو ايشان را احاطه می‌کند، اما استاد با عزم جزم، مشکلات و موانع اصلی را ظرف ۳ سال برطرف می‌سازند.
استاد که می‌بينند کشورهای پيشرفته با تکيه بر توليد و صنعت پويا و فعال به توسعه و پيشرفت رسيده‌اند و ما علی‌رغم همه توانايی‌ها و ظرفيت‌های کم‌نظيرمان، به مصرف‌کننده محصولات بعضاً دست چندم آن‌ها تبدیل‌شده‌ایم، به فکر می‌افتند که تمامی سعی و تلاششان را صرف کنند تا در کشور خودشان يک کار توليدی و صنعتی بزرگ را پايه‌ريزی نمايند و از اين راه سهم خود را به ميهن و هم‌ميهنانشان ادا کنند. پدر ايشان در دوره‌ای به کار صابون‌سازی اشتغال داشته و استاد نيز از همين بابت در نوجوانی تا حدودی با توليد مواد شوينده آشنا می‌شوند، بنابراين برای آغاز فعاليت توليدی، به همين زمينه‌ يعنی صنعت شوينده گرايش پيدا می‌کنند. ايشان پس از جست‌وجوهای بسيار با افراد و شرکت‌هايی مرتبط می‌شوند که در اين حوزه فعاليت دارند.
سپس خود کارگاه کوچکی داير می‌کنند و در مرحله اول به ساخت مايع ظرف‌شویی می‌پردازند که اين امر به شکل گسترده‌تر و منسجم‌تر در اوايل دهه ۴۰ صورت می‌پذيرد. مدتی بعد محصول سفيدکننده را هم اضافه می‌کنند و همین طور به ترتيب: پودر لباس‌شويی به نام "گلرنگ سوپر"، جرم‌گير، شيشه‌شوی و همچنين نرم‌کننده البسه را نيز در سنوات بعد توليد می‌نمايند و مرتباً کار را توسعه می‌دهند. سپس با بازاريابی مناسب، محصولات خود را به طور گسترده و کلی به بسياری از بيمارستا‌ن‌ها، هتل‌ها و سازمان‌ها عرضه می‌دارند. اين روند ادامه دارد تا اوايل دهه ۵۰ که شرکت پاکشو را تأسيس می‌نمايند و همچنان با تلاش بسيار به توسعه فعاليت‌های توليدی ادامه می‌دهند و هر ساله به تعداد کارگران و کارمندانشان افزوده‌شده و آرمان کارآفرينی ايشان قدم به قدم تحقق بيشتری می‌يابد. بعد از انقلاب در دوران دفاع مقدس و در سخت‌ترين شرايط، استاد فضلی علاوه بر توليد، کار صادرات را نيز پی گرفتند.
در آن زمان به دليل شرايط ويژه دفاع مقدس، تعديل نيرو برای اکثر شرکت‌ها امری اجتناب‌ناپذیر بود. ايشان جهت تأمين منابع ارزی شرکت، تداوم توليد و اشتغال پايدار کارکنان و خصوصاً جلوگيری از تعديل نيرو، دست به کار صادرات زدند و توانستند ارز مورد نياز را جهت توليد تأمين کنند و به اين ترتيب هم از تعديل نيروها جلوگيری کردند و هم به فعاليت‌های کارآفرينانه و اشتغال‌زایی مولد خود ادامه دادند.
در نهايت اين کوشايی به گسترش و توسعه شرکت پاکشو و سپس به تأسيس «گروه صنعتی گلرنگ» منجر می‌شود که استاد فضلی رياست هیئت‌مدیره اين گروه صنعتی را به عهده‌دارند. در اين دوره انواع شامپو، مايع دستشويی، خميردندان، دستمال کاغذی و به عبارتی تقريباً بيشتر محصولات بهداشتی و شوينده با برندهای مختلفی چون گلرنگ، اوه، سافتلن و. . . در سطح گسترده و باکیفیت مطلوب به بازار کشور عرضه می‌شود تا امروز که «گروه صنعتی گلرنگ» يکی از مهم‌ترین گروه (هلدينگ)های توليدی کشور است. اين گروه که شرکت‌های مختلفی چون: پاکشو، گلپخش اول، گلرنگ پخش، پديده شيمی نيلی، پديده شيمی پايدار، گلبرگ بهاران، ماريناسان، پخش پديده پايدار، آرين پخش پيشرو و. . . را شامل می‌شود به عنوان يکی از پوياترين گروه‌های اقتصادی برآمده از بخش خصوصی و باليده از همت مردمی، اکنون به مثابه الگويی پيشرو و مثال زدنی، خون اميد را در رگ‌های توليد و صنعت ملی جاری ساخته و کارآفرينی را به بهترين شکل خود متبلور می‌سازد.
استاد حاج محمد کريم فضلی و مجموعه‌ای که ايشان بنا نهادند، به دليل يک عمر فعاليت کارآفرينانه جوايز و تقديرنامه‌های بسياری کسب کرده‌اند. از جمله در سال ۱۳۸۴ لوح برترين کارآفرين و کارفرمای نمونه کشور و در سال ۱۳۸۶ تنديس طلايی چهارمين جشنواره بین‌المللی اقتصاد سبز را دريافت می‌کنند.
انتخاب به عنوان کارآفرين نمونه از طرف وزارت صنايع، دریافت‌نشان طلای تحقيق و توسعه از سوی وزير صنايع و معادن، دريافت لوح تقدير صادرکننده نمونه کشور، و در عرصه مسئولیت‌های اجتماعی انعقاد تفاهم‌نامه حمايت گلرنگ از يونيسف به نفع کودکان ايرانی نيز از ديگر افتخارات ايشان است.